Onze verzekeringsartsen verrichten onafhankelijke expertises. Bij een verzekeringsgeneeskundige expertise vertaalt de arts een medische aandoening naar de beperkingen en mogelijkheden in het dagelijks functioneren. Dat doen we op onze eigen manier, net even anders dan anderen. We zijn namelijk onafhankelijk, mensgericht en we geven een objectief oordeel met therapeutische suggesties. We laten ons hierbij leiden door fair play. U kunt met onze expertises écht verder.

We worden ingeschakeld door zowel verzekeraars en tussenpersonen als advocaten-kantoren, belangenbehartigers en rechtbanken. Er is dus een goed evenwicht in onze opdrachtgevers. Wel zo eerlijk!

arts-in-gesprek

Onze verzekeringsartsen hebben ruime ervaring met verzekeringsgeneeskundige expertises en gaan écht met cliënten in gesprek. Want een goed gesprek in een prettige ruimte heeft namelijk voordelen voor iedereen. Daarbij informeren we onze cliënten zo volledig mogelijk over de stappen van het traject. We zijn dus transparant en staan u bij vragen graag te woord. Ook dát vinden we fair play.

Expertise AOV & letselschade

We verrichten faire verzekeringsgeneeskundige expertises bij arbeidsongeschiktheid en bij letselschade. Bij een expertise bij arbeidsongeschiktheid geven we een objectief oordeel over de belastbaarheid. Onze verzekeringsarts brengt oorzakelijke, onderhoudende en/of herstelbelemmerende factoren in werk, privé en persoon helder in kaart. Ook geeft de arts therapeutische suggesties.

Onze objectieve expertiseonderzoeken bij letselschade zijn gericht op het vaststellen van de belastbaarheid. Hierbij komt onze ervaring met letselschadetrajecten goed van pas. We geven ook advies over eventuele toekomstrisico’s en de gevolgen op al aanwezige ziekten en klachten. We hebben een duidelijke filosofie over medische advisering in letselschades. Daarom worden ook onze verzekeringsgeneeskundige expertises enkel uitgevoerd in gemeenschappelijk opdracht van de belangenbehartiger en de betrokken verzekeraar.

Bij een verzekeringsgeneeskundige expertise van 1Medisch Adviseur krijgt u dus een objectief oordeel, waarbij we écht de tijd nemen voor cliënten.

Arbeidsdeskundige hulponderzoeken

We kunnen u ook helpen met een arbeidsdeskundig hulponderzoek bij expertiseonderzoeken bij publieke arbeidsongeschiktheid (UWV-zaken). Hierbij beoordeelt een arbeidsdeskundige aan de hand van de door onze verzekeringsarts opgestelde FML (Functionele Mogelijkheden Lijst) of de door het UWV geduide functies al dan niet passend zijn. Deze conclusie verwerken we in het expertiserapport.

Hiervoor kunnen we de deskundigheid inschakelen van twee onafhankelijke arbeidsdeskundige expertisebureaus. We werken samen met Artoos Van der Ham Raijmakers en Aphra Rekkers Arbeidsdeskundig Advies. Dat betekent dat u één expertiserapport ontvangt met conclusie van de arbeidsdeskundige, waarmee u verder kunt.

Ervaringen

Waarom een verzekeringsgeneeskundige expertise bij 1Medisch Adviseur?

  • 1Medisch Adviseur is écht onafhankelijk en geeft u een objectief oordeel. Altijd fair play!
  • Wij zorgen voor een goede balans tussen de verschillende opdrachtgevers en zijn dus niet afhankelijk van één partij.
  • We heten onze cliënten vriendelijk welkom en onze verzekeringsartsen nemen écht de tijd. We zijn dus mensgericht.
  • 1Medisch Adviseur werkt transparant, we houden van korte lijnen en we zijn flexibel. Bij vragen, maar ook zeker bij problemen, staat ons team u graag te woord.
  • Onze verzekeringsartsen hebben ruime ervaring met expertises en hebben periodiek intercollegiaal overleg.
  • We hebben diverse oproeplocaties en blijven uitbreiden.
  • We werken samen met twee onafhankelijke arbeidsdeskundige expertisebureaus. U kunt dus ook voor een arbeidsdeskundig hulponderzoek bij ons terecht.
  • Onze cliënten waarderen onze werkwijze. Vorig kwartaal kregen we een mooie 7,5! Lees hier meer over ons klanttevredenheidsonderzoek).

Onze expertiseartsen

Een verzekeringsgeneeskundige expertise aanvragen

Wilt u een expertise bij ons aanvragen? Dat kan op verschillende manieren!

Meer informatie over verzekeringsgeneeskundige expertises

Een overzicht van de organisaties die met regelmaat gebruikmaken van de onze diensten op het gebied van verzekeringsgeneeskundige expertises staat op de pagina Opdrachtgevers. We informeren onze cliënten graag op de pagina Voor cliënten. Wilt u meer weten over onze expertiseartsen of over onze wachttijden? Bezoek dan de pagina Team. Heeft u tussendoor vragen? U kunt altijd contact met ons opnemen.